Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моето JTD 1.9 дава 10 в града. Според мен, това си е нормален разход.
    Last edited by fnt; d.m.y г., 13:35.
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Е да де, ама всеки "кон" на Алфата носи по над 11 килограма на "гърба си" . При теб какъв е тоя показател?
      Съотношението маса/мощност е една от най-важните характеристики за един автомобил, но естествено никъде не го дават директно. Не че не може човек да си го сметне, но тогава по друг начин звучат всики тия "коне" .
      От това пряко зависи разхода и ускорението .
      Ако вървим по твоята логика, тогава 2.4 ще харчи по-малко от 1.9, поради намаляването на масата върху гърбовете на конете

Mury, не го приемай лично, аз лично чакам 159-ка, 2.4, Ку4 да спадне на цената на моята след 2-3 години и да я бартеросвам директно хаха

Ама явно всички собственици на 159-ки са спортисти не само по душа. Не може заводски разход да е около 8.5 (по спомен) и изведнъж разходи с по 30-40% по-големи.
      Аз винаги съм го докарвал разхода до под заводския. За градски няма да коментирам, защото там има 235 фактора, но за извънградския... Просто стил на каране.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Аз извънградско с 159 SW съм го докарвал до 5,5/100 при 700 изминати километри. Докарвал съм го и до 8/100 на същото разстояние. Много зависи как караш.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
          Аз извънградско с 159 SW съм го докарвал до 5,5/100 при 700 изминати километри. Докарвал съм го и до 8/100 на същото разстояние. Много зависи как караш.
          И аз съм стигал до там 5.5 при 1300 км. пробег
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Преди два дена,точно 100км пробег само магистрала през ноща ,до излизането и имам 3 км прав участък без сфетофари и т.н,гориво имах някъде около 9л,защото резервата не светеше,а ми светна 15км след като тръгнах,скорост 160-180 ,бързах и точно след 100км стрелката ми заби направо във нулата,изгори ми към 9 да не кажа и отгоре.
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              И аз съм стигал до там 5.5 при 1300 км. пробег
              Не в България, нали .
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Не в България, нали .
                Напротив в БГ е,София-Албена-Варна-Албена-Каварна-Албена-Балчик-Варна-София......................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Напротив в БГ е,София-Албена-Варна-Албена-Каварна-Албена-Балчик-Варна-София......................
                  Аз такъв разход не съм успявал да постигна,най-малкото което съм постигал е 6.3 и то на магистрала където карах със 90-110км
                  Alfa romeo GTVex
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    Аз такъв разход не съм успявал да постигна,най-малкото което съм постигал е 6.3 и то на магистрала където карах със 90-110км
                    Таман точна е разликата 5.5 с чип и 6.3 без чип всичко си е точно
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Как 6+ при спокойно каране (90-100км/ч)
                      По каталог е под 5 и ако се кара постоянно с тази скорост всички дизели на Фиат падат под заводския разход в книжката.

Нещо масово не са ви наред колите
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Как 6+ при спокойно каране (90-100км/ч)
                        По каталог е под 5 и ако се кара постоянно с тази скорост всички дизели на Фиат падат под заводския разход в книжката.

Нещо масово не са ви наред колите
                        Така си е,това е разход при качване на магистрала тракия от Пазарджик до кръговото преди Стара загора,засякох тази отсечка на трип-Б,каране само на темпомат без изпреварване със 100км/ч,докато слязох от магистрала и започна да качва разхода със по една единица до към 7 до 7.5 като среден разход вече на извънградско.

Колата ми е абсолютно сток и всичко по нея си е наред,във което съм сигурен,разхода е със нафта от лукйол.
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• От няколко дни имам поглед от първа ръка,върху разхода на 159 2.4.Колата е комби,210к.с. с ремап и без DPF.С 19-ки ТИ джанти.
                          Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                          При мен толкова е разхода при около 120-130.... без темпомат.С 5 човека!
                          В града с нормално каране,гори 10. С настъпване е около 11.
                          При 170-190,разхода е 9.5-10.Отново без темпомат и отново с 5 човека.
                          От това,което чета тук,ми се струва,че разликата с 1.9,не огромна...
                          Това,всичко е по борд.
                          Last edited by V_A_N_K_A_T_A; d.m.y г., 18:26.
                          Mercedes ML 63 AMG 07'
                          159 TI 2.4JTDm SW 09'
                          156 2.0 20V Turbo
                          VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
                            От няколко дни имам поглед от първа ръка,върху разхода на 159 2.4.Колата е комби,210к.с. с ремап и без DPF.

При мен толкова е разхода при около 120-130....
                            В града с нормално каране,гори 10. С настъпване е около 11.
                            При 170-190,разхода е 9.5-10.
                            Това всичко е по борд.
                            Моята е 1.9 и дава абсолютно същия разход. Даже и до 11.5 стигам ако карам само от вкъщи до работата ми (късо разстояние, задръстване и движение с ниска скорост).
                            По маршрут 99%-та идентичен като на Мурджев, борда ми показа 6.6л/100км.
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Моята е 1.9 и дава абсолютно същия разход. Даже и до 11.5 стигам ако карам само от вкъщи до работата ми (късо разстояние, задръстване и движение с ниска скорост).
                              По маршрут 99%-та идентичен като на Мурджев, борда ми показа 6.6л/100км.
                              Ами аз съм забелязал,е трябва да и се свикне на колата,и тогава нещата си идват на мястото.На мен в началото ми харчеше повече,но с времето се научих как да я карам икономично на дълъг път.Този разход съм го постигнал с каране 130-140 магистрала,100-110 двулентов път/по този маршрут е доста повече/.Борда не показва вярно,но зависи от доста неща...............

Comment

• Моята пък почна всеки месец да ми връща пари от бензина а на компютъра цифрите излизат с един – отпред!
                                EX 156 1.6 TS

Comment

Working...
                                X